sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Puuvillatakki tytölle - rengasnepparit neuleeseen

Tytölle Dropsin Safranista omalla tavalla alhaalta ylös ja saumatta (ainoastaan kainaloissa) Tällä kertaa kokeilin tehdä pyörönä kavennukset. Mutta jäi ajattelematta miten se tehdään, jos työssä on nappihalkio, jota varten jätin 4silmukan listan. Kavensin sitten listan tullessa vastaan varmaan vähän väärästä paikasta tai ois voinu olla kaventamatta kokonaan... No en tiedä. Paidasta voisi nykyaikaisesti varmaan sanoa, että "nepitys hauskasti vinossa" mutta ei ollut kyllä tarkoitus.


Ja kuinka ne sitten on siinä kiinni? Neuleisiin kai yleensä ommellaan, mutta kun halusin tähän ulkonäköön nimenomaan rengas nepparit. Siis ostin sitten Prymin rengasnepparit ja laitoin ne vasaroiden kiinni. Vasaroin sitä mukana tulevaa pihtiäkin liian lujaa, meni lyttyyn. Onneksi oikean puolen nepparit meni loistavasti, vaikka niistä aloitin. Vastapuolella sitten, meni yksi väärään paikkaan ja niin hienosti kiinni, ettei se siitä lähde enkä uskalla repiäkään...


... ja rengasosia sain taittumaan 5, nuo metallinväriset loppui ja täytyi sitten pistää samoja kuin etupuolella kolmeen kohtaan. Vähän oli pähkäileminen viimeisin kanssa, kun kaikki rengasosat oli jo vääntyneet. Tartti sitten suoristaa piikit uusiksi ja jättää koko vekotin välistä pois ja napauttaa suoraan neuleeseen. Paremmin meni niin.


Miten sitten uskalsin ne siihen löydä, kun on neule kyseessä? Siten että laitoin rengasosan piikit tarkasti silmukoiden välistä niin, etteivät halkaise lankoja. + sanoin miehelle, että tämä sitten avataan niin, että pidetään nepistä kiinni EI VEDETÄ neuleesta ettei venähdä. Varmaan aikojen saatossa kuitenkin venähtää, mutta tulipa kuitenkin takki.

Ärsyttääkö muita käsityöläisiä, kun ikinä ei mikään onnistu täydellisesti? Aina on joku pieni virhe jossain, ei välttämättä näy muiden silmiin tai ainakaan päälle, mutta on kuitenkin olemassa.

1 kommentti:

  1. Kyllä ja ei ärsytä. Täytyyhän työssä olla käsityön leima, mutta isotöisessä se voi ottaa kyllä päähän.

    Nätin takin olet tehnyt ja ainakin se on persoonallinen.

    VastaaPoista

Jätä jokin jälki käynnistäsi