sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Napit irti!

Minulla oli joskus H&M takki, musta. Aikojen saatossa takki menetti hieman väriään, ryhtiään ja kangastaankin. Viimein oli niin loppuun kulunut, ettei sitä kehdannut laittaa enää päällekään minnekään, kulahtanut mustan sijaan ruskea, repaleiset hihan suut... Mutta napit oli kuin uudet, mustat muoviset. Irrotin ne ja vetoketjut, muutoin takki päätyi roskalaatikkoon.

Sitten totesin, että pojallani on puuvillaneuleita ja college-paitoja, mutta vain yksi sininen villatakki. Siispä vilkuilin useita ohjeita ja tulin siihen tulokseen, että 86-92 koon paitaan tarttee n. 300g nallen paksuista lankaa. Suuntana lankakauppa. Lopputulos oli se, että siellä ei olisi edes ollut pakko pistäytyä - nimittäin lankaa olisi ollut ihan riittävästi kotona kuitenkin.

Saanko esitellä, ensimmäinen itse suunniteltu ja toteutettu raglan-hihainen villatakki. Apuna käytetty kirjaa Betty Barnden : Neulojan niksit. Suosittelen!



Lanka: Viking Vilma
Paino nappeineen vain 158g
Puikot: pitsipyöröt 2,8 ? ja sukkapuikot 2,75


Eilen ostin myös aartteilleni uuden arkun, luulin olleeni hieman liian optimistinen ja ei nyt ihan kaikki tuonne mahtuneetkaan. Pari kerää jäi yli, mutta ne ovat oikeastaan sellaisia mitä voikin säilyttää muovipussissa - ei niin suuria aarteita.


Ja palatakseni vielä tuohon kipeänä kerhoon asiaan...Vaikka pyydän toisten huomioon ottamista sillä tavoin, ettei tarkoituksellisesti toisia tarttuttaisi, minut ymmärretään niin, että haluan estää joidenkin lasten kerhoilun kokonaan. Tämä ei ole tarkoitus, tarkoitus on taata mahdollisimman turvallinen kerhoiluympäristö kaikille. Siispä yritän laittaa pystyyn itse sellaista kerhoa, jossa on päivän selvästi se periaate, että silloin ei tulla, kun voi muita tartuttaa. Kaikille avoin riippumatta siitä onko perusterve vai ei. Nyt vaan tarvitaan se taho, joka lähtisi tätä kerhoa tukemaan. Asiasta lisää myöhemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä jokin jälki käynnistäsi