tiistai 10. syyskuuta 2013

Tyttövaatteita

Meillä on 2v. poika, mutta...

Tämmöisen tein ihan vaan siksi, että lanka oli niin ihanaa ja halusin kokeilla paidan tekemistä lapselle. Hieman on yksityiskohdissa hiomista vielä, varsinkin saumoissa, mutta ihan kiva tästä silti tuli.


Lanka Hjertegarn Baby Trunte ja novita wool beige, napit tulivat vastaan sattumalta, kukkanapit ja pinkit, sopivat mielestäni tähän hyvin. Ohje oli jostain käsityölehdestä. Tämä on vaan odotellut tuota nappien kiinnittämistä niin kauan, että varmaan koko lehtikin on jo palautunut kirjastoon tai piiloutunut kaappiin. Mallia kuitenkin muokkasin sen verran, että vaihdoin langan kokonaan ja tein nuo reunat resorilla. Ihan peruskaavat tässä oli. Kainaloihin asti yhtenä kappaleena, hihat istutetut.



Tämä oli tarkoitus lähettää nunnupeitto keräyksen kautta nyt syksyllä jonnekin sairaalaan lastenosastolle, mutta taidankin jättää sen vielä hautumaan käsityökassiin - ehkä seuraavaan keräykseen sitten.


Toisen paidan päättelin sitten samaan syssyyn. Tämä paita onkin oikein perintöpaita sukupolvien yli - mummoni aloittama, äitini käsityökoppaan päätänyt. 


Kun sain sen käsiini kaulukseen oli neulottu ensimmäinen kerros ylös, en tiedä millaista kaulusta mummo suunnitteli, mutta koetin ottaa mallia muualta työstä ja tein kauluksen loppuun. 


Tänään vihdoin viimein paita tuli viimein pääteltyä. Vielä pitäisi pestä ja muotoilla, sen verran aikojen saatossa muhinut, että aavistuksen omainen tunkainen tuoksu tässä on. 



Pitsineulekin on aika hienoa, varmaan vielä nätimpi kunhan paidan viimeistelee. Lanka oli todennäköisesti Novita Nallea. Ainakin toivottavasti jotain konepestävää, sillä koneeseen tämä menee - täytyy varmaan kuitenkin villapesuohjelmalla laittaa varmuuden vuoksi. Meidän koneen villapesu on sen verran hellävarainen, että Novita Purokin kestää sen huopumatta.

Miehen siskolla on kyllä tyttö, mutta taitaa olla ensimmäinen paita jo pieni ja tämä toinen vielä liian iso. No, pääsköön sekin kaappiin hautumaan ja saahan sitä aina haaveilla, jos näille olisi käyttäjä ihan omassakin kodissa ;)

Seuraavaksi täytyy tehdä omalle pojalle pipo - aina kun neulon, on poika vetämässä jotain päähänsä, katsoo kirkkain silmin minua ja sanoo "hattu". Vanha pipo olikin jäämässä pieneksi ja kaiken lisäksi hukkui jonnekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä jokin jälki käynnistäsi