lauantai 1. maaliskuuta 2014

Toisen lapsen äitiyspakkaus - mitä saa 140eurolla

Moni esikoisen saava ottaa Kelan äitiyspakkauksen, sitten seuraavalle siitä ei mielestäni löydykään niin tarpeellista mitä ei 140eurolla saisi. Ja aina jää kuitenkin jotain käyttämättä. Tässä minun versioni toiselle lapselle 140 eurolla (+90snt) ostetuista tarvikkeista.



Tästä löytyy:
- paketti Liberon pienimpiä vaippoja
- paketti Natusan peppupyyhkeitä (testiin, esikoiselle ei käynyt mikään muu kuin pelkkä vesi)
- vauvan pesuneste
- NenäFrida + paketti lisäsuodattimia (keittistippoja tarttee vielä hankkia)
- purulelu
- hiusharja ja ensikampa
- 2 Ainun tuttipulloa
- kynsisakset
- sängynsuoja muovitettua froteeta
- yösiteitä
- kestoliivin suojia 8kpl (kuvioilliset kirpparilta + Ainun suojia 4kpl)
- pesupussi vauvan sukille, liivin suojille ym.
- lelu leikkimattoon tai rattaisiin tms.
- 9kpl 30cmx30cm harsoja kivoissa tyttöväreissä
- vaatteita (4 lyhythihaista bodya, 1 pitkähihainen, fleeceasu ja sukka-tumppupakkaus kirpparilta yht. 25e)
- uudet sukat ja tumput vielä lisäksi
- ja vielä lisäksi Lastentarvike-liike jakoi ilmaiseksi "Babybox" - laatikoita, sieltä löytyneet tavarat kuvan vasemmassa yläkulmassa: 2 pampers vaippaa, lindex lyhythihainen boby, me&i ruokalappu, lindex sukat, vauvan ensi musiikki-cd ja alennus/lahjakorttilippulappusia

Harsot ja vaatteet ovat sellaisia, mitä löytyy kyllä esikoisenkin jäljiltä - mutta ei vaan voinut vastustaa kiusausta ostaa tyttöväreissä. Jos jättää harsot (12,90e) ja  kirpparivaateläjän (25e) pois niin tilalle saisi vaikkapa uuden Mollavauvan imetystyynyn (alessa 35e) ja jos jättää tuon uuden tumppu-sukkaparin ja osan liivinsuojista pois niin tilalle voisi laittaa Aventin maidonkerääjän. Ja löytyy noita lelujakin ihan liikaa, että hieman tarpeeton sekin. Mutta koetin kuvata mahdollisimman hyvin Kelan pakkausta vastaavan tavarakasan :)

Ensihammasharja oli nyt sellainen, mitä ei tästä omasta pakkauksestani vielä löytynyt, ostaa sitten kun on tarvetta. Ja perusvoidetta, käyttää esikoinenkin, joten menköön samasta purkista. Muutenhan tässä on hieman sellaista, mitä Kelan pakkauksesta ei löydy. Kelan pakkaus kilpailutetaan ja sen arvo ei ilman alv:tä saa ylittää 140e. Väitän, että alennuksia ja kirppareita kiertämällä voi tuolla 140eurolla (sis. alv) saada itsekin vastaavan pakkauksen, ostamalla sitä mistä itse pitää ja jättämällä pois itselle tarpeettomat tavarat. Siitä saako kaikki vaatteet uusina täytyy toki hieman tinkiä. Ja ensimmäisen saavalla Kelan pakkaus onkin loistava aloitus - sen lisäksi vaan tarvitsee kaikenlaista muuta. Itse jäin nyt hieman kaipaamaan itse laatikkoa ja patjaa - kätevä ensisänky, mutta toimii tuo pinniskin suoraan.

Minusta Kelan pakkausta voisi uudistaa niin, että se sisältäisi vähemmän vaatetta ja enemmän hoitotarvikkeita, joilloin se sopisi paremmin muillekin kuin esikoisen saaville. Vaatteita kun tulee joka tapauksessa saaneeksi tutuilta ja ostaneeksi itse "kun on niin söpö, että oli ihan pakko saada" ;)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä jokin jälki käynnistäsi