perjantai 25. heinäkuuta 2014

Tuolien viides elämä

Keittiön tuolit sai suunnilleen pari vuotta sitten uudet päälliset Eurokankaan palalaarista löydestystä canvas-kankaasta. Muuten hyvä ja ihanan värikkäät, mutta 3 vuoden aikana eräs vauva kasvoi ja opetteli ensin syömään ja sitten kuivaksi. Sen oli sitten tuolit näköisetkin.





Nyt, kun ensimmäinen jo osaa ja toinen ei vielä edes opettele, niin pistettiin tuolit uusiksi.


Viimeksi vain ompelin päälliset alempiin kerroksiin kiinni. Kahdessa tuolissa onnistui ja kolmeen sitten nidoin, kun alemmat kerrokset oli tiukemmassa.


 Tällä kertaa purin kaikki. Paljastui, että kolmelle tuolille tuo aiempi päällyste oli jo neljäs. Kahdesta löytyi alta alkuperäinen vihertävä kiinni naulattu kangas.

Kolmeen tuoliin oli vaihdettu myös istuintyynyt joskus, nämä olivat kaikki vielä siistissä kunnossa niin saivat jäädä. Pehmuste vielä liimattu kiinni runkoon.


Mutta tuon vihreän kankaan alta löytyikin sitten mukavasti pölyttynyt ja virttynyt kasa ehkäpä 60 vuotta vanhaa villaa ja langan pätkiä.


Näitä kahta tuolia varten piti lähettää mies vaahtomuoviliikkeeseen:


Alastomat tuolit, runko ja irrallinen istuinosa:




Tällä kertaa ostin ihan tätä tarkoitusta varten sopivaa kangasta. Sunbrella kangas, voi kuulemma pestä kloriitilla eikä väri lähde, pitää kosteutta, hylkii likaa, homesuojattu, hengittävä ja sopii vaikka ulos... Kuulosti erittäin myrkylliseltä, mutta eipäs ollutkaan. Kankaalla oli öko-tex sertifiointi ja Greenguard Air Quality - sertifiointi. Pesin, silitin ja leikkasin, sitten vain nidoin kiinni. Parasta tässä nitomisessa on se, että ei tartte ommella, jollei sitten halua reunoja huolitella, mutta ei se kangas sieltä purkaudu, kun on niittiä vierivieressä. Ehkä kuuluisia viimeisiä sanoja, mutta niin ei käynyt neljälle aiemmallekaan kankaalle.

Tuolien viides elämä näyttää siis tältä. Salama vähän haalistaa tuota väriä, mutta näin näkyi tuo kankaan eläväisyys.



En ollut aluksi ihan varma pidänkö lopputuloksesta, mutta toisaalta ne on aika tyylikkäät. Mitä mieltä olet sinä, joka eksyit tätä tekstiä lukemaan?







3 kommenttia:

  1. Minusta tuo lopputulos on hyvä! :) Ja en nyt muista mitä kautta tänne eksyin, saaattanut tämä sivu/blogi olla parikin päivää auki tässä välilehdissä, että muistan lukea, kun ennätän. :D

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää! Ja hyvin purettu ;)

    VastaaPoista
  3. Niin...hmm... korjaus: puretin kolmesta tuolista, purin itse kahdesta ;)

    VastaaPoista

Jätä jokin jälki käynnistäsi